Lär dig något nytt

Lär dig något nytt

Det är snart nytt år och dags för att hitta på nya nyårslöften. Med andra ord den allra bästa tiden för att starta nya projekt. Väljer du något av de klassiska löftena att sluta röka, börja motionera och äta nyttigt? Eller satsar du hellre på att utveckla dig själv och ditt kunnande? Ett bra mål som fler borde ta till sig är att läsa mer. Kanske ett visst antal sidor per dag, eller bara att läsa en stund varje dag innan läggdags för att somna lättare? Kanske kombinera ditt läsande med personlig utveckling. Problemet är bara att kombinera lärandet med arbete, familj och fritid.

Om du hyser författardrömmar, eller jobbar som skribent, har du förmodligen redan möjlighet att arbeta hemifrån. Du har alltså inte någon fast arbetsplats utan kan lika gärna jobba i sommarstugan eller från en solstol på stranden som ifrån hemmakontoret. Det är en dröm för många som du faktiskt kan njuta av. Men hur gör man om man vill fortsätta utvecklas i sitt arbete? Det finns ju tyvärr inte så många utbildningsmöjligheter för enmansföretag eftersom de flesta utbildare riktar sig till större grupper.

Kompetensutveckling på distans för enmansföretaget

Kompetens express, https://www.kompetensexpress.se, erbjuder enstaka kurser både för privatpersoner och företag. Kurserna kan sen byggas på med mer avancerade utbildningar. Företagets huvudsakliga inriktning är främst ledarskap men det finns gott om kurser som är mer allmänna. Vad sägs till exempel om kurser i Effektivt lärande eller kanske Personlig effektivitet?

E-lärande som sker på distans via datorn har förstås både för- och nackdelar att ha i åtanke. Men för den som arbetar och är fast bosatt på en annan ort än utbildningsorten överväger fördelarna. En stor fördel med lärande via Kompetens express är möjligheten att lägga upp dina studier som du själv vill. Småbarnsföräldrar vet också hur svårt det kan vara att få en stund över till sig själv. Men när du studerar via nätet kan du alltid ägna dig åt studierna efter att barnen gått och lagt sig, eller när de själva är på dagis eller i skolan. Det betyder också att du inte behöver bo i närheten av den plats där utbildningen ges utan kan studera var du än befinner dig.

Aldrig förr har väl möjligheten att bo där du önskar och arbeta eller studera på distans varit så stor som nu. Så varför inte bestämma dig för att kommande år ska bli ett år där du satsar på dig själv och på din egen utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers