Så fullbordar du bokmanuset – med både barn och arbete

Så fullbordar du bokmanuset – med både barn och arbete

Drömmer du om att bli författare? Det är många som har en bokidé som de vill göra verklighet utav, men vardagen står i vägen. Men det finns knep som du kan ta till för att verkligen lyckas. Även om du både är förälder och arbetar.

Tiden

Det stora problemet är inte att komma på en idé, bokidéerna ploppar upp hela tiden för många av oss. Däremot att hinna. Att hitta tiden, så att säga. Tid är kanske vår mest dyrbara vara. Något vi värdesätter mer än nästan allt annat. Det är svårt att vara förälder, jobba, ta hand om hemmet och samtidigt vilja skriva boken. En bok som en dag kan hjälpa dig att nå dina drömmar.

Frigör tid

Det första som du behöver göra är att besluta dig för att skriva manuset och samtala med familjen om det. Du behöver frilägga tid, men tillsammans med din familj. Besluta dig för att sitta varje onsdag kl 18-20, stäng dörren och låt det vara något som hela familjen är överens om. Ett tips är att skaffa läxhjälp online – då kan du skriva på din bok medan dina barn får hjälp med läxan. Passar särskilt bra nu under coronatider.

Fokusera på vanan, istället för målet

Ett annat sätt att lyckas med manuset är genom att skapa en vana att skriva varje dag. Om du skriver 15 minuter varje dag, så blir det ändå över en timme per vecka. Det kan låta lite, men det är ett smart sätt att komma igång. När du väl sitter vid skrivbordet kommer du troligtvis att skriva mer, särskild under helgerna och på semestern. Det är bättre att skriva varje dag i 15 minuter, än att dagdrömma om målet varje dag i en kvart. Många små pass kommer till slut hjälpa dig att fullborda ditt projekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers