Skrivardrömmar

Skrivardrömmar

Kom ihåg att du inte blir en bra förälder bara för att du offrar allt för din avkomma. En stunds avkopplande skapande i ateljén eller vid skrivbordet har många fördelar för din hälsa. Att ha ambitioner gör vardagens vedermödor lättare att hantera. Om August Strindberg klarade av att vara gift två gånger och ha fyra barn och ända skriva 50 volymer, varför skulle inte du klara samma sak?

Du behöver inte hjälpa dina barn med skolarbetet om ditt huvud är fullt av romanintriger. Nuförtiden kan dina barn använda sajten mattehjälp för att få den läxhjälp de behöver. Istället för en självupptagen förälder som drömmer om att skriva en bestseller, får ditt barn en motiverad study buddy, som lägger upp undervisningen på det sätt som passar ditt barns behov.

En kriminalroman föds

Om du har en internationell karriär med affärsresor över hela världen spenderar du säkert en hel del tid på flygplatser. Ta med en laptop och börja din historia medan du väntar på ditt flyg. Du behöver bara titta på tavlan med avgångar för att komma igång med din roman. Kuala Lumpur, Buenos Aires, Melbourne läser du och undrar hur någon skulle kunna uppleva att livet var tråkigt.

Om du arbetar med affärer i Afrika så är jag säker på att du kommer i kontakt med människor av olika slag. Använd erfarenheterna från ditt jobb i boken. Har någon försökt lura dig i affärer? Du har säkert mött många skumma typer i nattklubbarna i en stor stad. Memorera deras utseende och repliker, det kan bli ett material som du kan använda i din egen story.

Miljöskildring är viktigt. Försök uppsöka miljöer som du kan använda i din roman när du inte jobbar. På en tuppfäktning i Brazzaville, där en kokande stadion följer kampen på arenan, med sina spelkuponger i nävarna, där har du funnit den perfekta miljön för upplösningen i din kriminalroman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers