Böcker gör en klok

Böcker gör en klok

En gammal farmor

Min gamla farmor hade en liten devis och dröm. Hennes önskan var att det på hennes gravsten skulle stå att hon hade många böcker. Hon hade verkligen många böcker. Hela väggen i vardagsrummet var en enda stor bokhylla från golv till tak. Hon hade böcker i andra rum också, i köket och sovrummet till exempel. Hon hade böckerna inte bara som prydnad och utsmyckning utan hon hade verkligen läst alla böckerna också. Resultatet var att min gamla farmor Margit blev en mycket klok och vis kvinna med vetskap om livets alla hemligheter, glädjeämnen och bekymmer.

Nya situationer och platser

Det är just det som är glädjen med böcker. Genom de många sidorna tryckt papper kan man färdas till platser och situationer vilka man annars aldrig ens skulle kunna komma nära. Man kan få insikt om och förstå en läkares arbete. Hur denne opererar och vilka svåra beslut som måste fattas. Glädjen av en lyckad behandling. Smärtan och sorgen när det går fel. Man kan förstå de bakomliggande krafterna som driver och ständigt manar framåt trots motgångar. Man kan läsa sig till hur urinvånarna i Amazonas djungler tänker och känner. Detta utan att behöva betala tio tusentals kronor och utan att behöva utsätta sig för en massa obehagliga vaccinationer.

Är man intresserad av sin egen framtid och vill lära sig mer om vilka yrken som passar kan man enkelt läsa på. Följ en dagmammas arbete på dagis. Vilka umbäranden hon går igenom. Hur hon tar hand om snoriga och stökiga barn, men ändå alltid somnar med ett leende på läpparna glad och lycklig över att ha fått vara en viktig del av framtiden. De små barnen är ju allas vår framtid och att få vara med att forma och stötta dem kan verkligen skänka en djup inre tillfredsställelse.

Vill du bli duktig på att marknadsföra företag så kan du läsa böcker om grafisk design, så du själv kan skapa en Hoodie med tryck, muggar, och pennor med företagets grafiska profil på. Allt är möjligt tack vare böckernas fantastiska värld.

Vikten av att barn lär sig läsa

Idag anser vetenskapen att det är direkt olämpligt för barn under 2 år att utsättas för skärmtid. Det påverkar barnets utveckling negativt. Å andra sidan är man rörande överens om hur viktigt det är att föräldrarna eller någon annan läser regelbundet för sina barn redan alltifrån en späd ålder. Barnets språkliga förmåga och emotionella liv utvecklas till att bli starkt och väl rustat för en kommande framtid. Vi har alla ett ansvar att inte förbise dessa fakta. Köp en bok som present nästa gång det vankas kalas. Eller läs själv för en liten och känn den glädje som kommer därav. Greppa en bok idag och läs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers