Dessa böcker ska du ha läst

Dessa böcker ska du ha läst

Vilka böcker du ska ha läst väljer så klart du själv men det finns ett antal böcker som anses ha gjort ett tydligt avtryck på samhället. Böcker som för att förstå den tid vi lever i är bra att ha läst, eller i alla fall ha läst om. Det finns internationella böcker som anses vara måsten att ha läst men så klart även svenska alster som anses viktiga att ha läst.

Listor

Det finns allsköns olika listor som talar om vilka böcker du ska ha läst för att förstå världen. Under slutet på 90-talet röstades det fram vilka svenska böcker och författare som under 1900-talet haft störst betydelse. Listan samlades på Projekt Runeberg och på den finns bland annat Jan Guillous, Ondskan och Vilhelm Mobergs svit, Utvandrarna. På tredje plats hittar man Astrid Lindgren och Pippi Långstrump.

Läsning ska handla om lust och intresse och inte vad andra tycker att man bör läsa. Så använd listorna du springer på som inspirationskälla för att hitta en ny författare eller titel du inte läst tidigare. Tappar du lusten att läsa vidare så finns det inget tvång på att läsa klart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers