Läs böcker på mobilen

Läs böcker på mobilen

För några årtionden sedan hade vi inte kunnat tro att telefonerna skulle bli ett vanligt sätt att konsumera böcker på. Idag är det många som föredrar att konsumera böcker på mobiltelefonen istället för att köpa en fysisk bok. Därför tänkte vi i det här inlägget fokusera på läsning via mobiltelefonen.

Prylar som underlättar

Innan vi går in på de olika sätten som finns att läsa böcker i mobiltelefonen tänkte vi tipsa dig om några prylar som underlättar när du ska läsa böcker i din mobiltelefon. Något som kan vara bra att tänka på är att olika tillbehör passar olika mobiltelefoner. Om du har en Iphone är det Iphone tillbehör du ska köpa för att de ska funka till din telefon. Om du gillar att lyssna på ljudböcker är det ett par riktigt bra hörlurar du ska köpa för att få den bästa upplevelsen. Om du läser mycket e-böcker på din mobiltelefon kan det vara bra att köpa en powerbank du kan ha med dig ifall batteriet plötsligt skulle ta slut. Ett annat exempel på en pryl som kan underlätta när du läser är ett skal till din mobil som skyddar den från eventuella skador.

Lyssna på böcker

För att lyssna på böcker i din mobiltelefon krävs det att du har en ljudboksapp. Det finns många ljudbokstjänster att välja bland som har olika utbud och kostar olika mycket i månaden. En sak som många glömmer bort är att du har möjlighet att lyssna på böcker i din mobiltelefon helt gratis om du har ett bibliotekskort. Biblioteken kan ha olika appar för sina ljudböcker, men den vanligaste appen heter Biblio där du enkelt skriver numret som finns på ditt bibliotekskort och använder din pinkod för att få tillgång till ditt biblioteks e-tjänster som bland annat innefattar ljudböcker. Det finns många fördelar med att lyssna på böcker och de flesta gör det för att de har möjligheten att göra andra saker samtidigt som de lyssnar på sin ljudbok.

E-böcker

Ett annat sätt att konsumera böcker på din mobiltelefon är genom att läsa dem som e-böcker. E-böcker laddas ner till din mobiltelefon. En del ljudboksappar har e-böcker i sitt utbud och du kan använda dig av ditt bibliotekskort för att läsa e-böcker gratis på din mobiltelefon. Oftast behöver du en app som du kan läsa e-böcker i. Många mobiltelefoner har en sådan app inbyggd i sig. Du kan också välja att köpa e-böcker till din mobiltelefon. Det finns ett flertal olika appar som du kan köpa e-böcker i. Till exempel Google Böcker eller Apple Böcker. Det är väldigt smidigt att läsa böcker som e-bok i mobiltelefonen eftersom mobilen är något man ändå alltid har med sig och kan på så sätt läsa böcker när det passar. Enda nackdelen med att läsa böcker i mobiltelefonen är att många upplever att texten blir för liten. Men i de flesta apparna kan man zooma in texten så den blir mer behaglig att läsa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers