Fixa ett kontor

Fixa ett kontor

Om du är en aspirerande författare och kämpar med att fullborda ditt manus men inte får den ro det krävs för att du ska kunna skriva klart din bok är det hög tid för dig att fixa ett kontor. Att ha ett kontor ger dig bättre förutsättningar att fokusera på den bokidé du har i ditt huvud och skriva den. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan ordna ett kontor så att du har bättre förutsättningar att skriva din bok.

Hyra kontor

Det är långt ifrån alla som har möjlighet att arbeta hemma. Det kan vara särskilt svårt att få ro att skriva sitt manus om du har familj eller sambo. Om du har möjligheten ska du därför överväga att hyra ett kontor. Då får du möjlighet att kunna fokusera på ditt manus och du får en känsla av att du har en arbetsplats. För att hitta ett kontor att hyra öppnar du din sökmotor och söker efter kontor på Östermalm om du vill att kontoret ska ligga på Östermalm i Stockholm. En annan anledning till varför du ska hyra ett kontor är att det är fler som hyr kontor i samma lokal som du. Du vet aldrig vilka som kan vara värdefulla kontakter eller början på en ny bekantskap.

Fixa kontor hemma

Sedan kan du förstås också fixa ditt eget kontor på hemmaplan. Du kan till exempel göra om ett av dina rum till ett kontor om du har möjlighet för det. Men annars är det väldigt vanligt att man utser en del av ett rum till en kontorsplats. Du kan till exempel sätta upp ett skrivbord i ett hörn av ett rum eller liknande. Men om du inte har ytan för ett skrivbord går det bra att använda köksbordet som kontorsplats.

För att fixa ett kontor hemma hos dig finns det några saker du behöver införskaffa. Det mest grundläggande för ett kontor är ett skrivbord där du kan ha din dator att skriva din bok på samt en bra stol. Det är viktigt att du tänker på att både bordet och stolen är bekväm att sitta i under en längre tid. Det är inte helt ovanligt att man får belastningar och arbetsskador för att man suttit för länge i en icke ergonomisk stol. Men i övrigt är det fritt fram att välja både bord och stol efter din smak.

Om du vill få inspiration till din egen bok under tiden du skriver den kan du välja att ha dina bokhyllor inne på kontoret. Då kan det vara en morot att du en dag ska kunna placera din egen bok i din bokhylla. En annan sak som kan vara bra att ha på ditt kontor som författare är en skrivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers