6 verklighetsbaserade ljudböcker

6 verklighetsbaserade ljudböcker

Har du någon gång lyssnat på en ljudbok som är så spännande att du omöjligt kunnat stänga av den? Samtliga av de verklighetsbaserade ljudböckerna här i inlägget skildrar så gripande öden att de kommer fånga dig från första minuterna. Bered dig på maratonlyssning!

1. Bakom stängda dörrar

Ljudboken ”Bakom stängda dörrar” är den sanna berättelsen om fjortonåriga Kristina som tvingas leva som sin pappas flickhustru. Hon är 14 år, kommer inget vidare överens med mamman och väljer därför att bo hos fadern trots att han är våldsam. Kristina föder pappan två barn – ändå gör myndigheterna inte något åt hennes situation.

2. På liv och död

”På liv och död” är den verklighetsbaserade historien om kändisen Micke ”Svullo” Dubois som vid 46 års ålder tog sitt liv. Sverige chockades över att någon så glad och rolig som han i själva verket brottades med svår depression och ångest. Ljudboken är en viktig kändisbiografi som lyfter psykisk ohälsa på ett öppet och upplysande sätt.

3. 6852 meter över havet

När du ska lyssna på ljudboken ”6852 meter över havet” gäller det att du har införskaffat ett par sköna hörlurar från exempelvis eStore så att du kan ta lyssnandet med dig. Du kommer inte vilja släppa boken! 1998 bestiger äventyraren Henrik Johansson toppen Ama Dablan i bergskedjan Himalaya. Han når dock aldrig toppen. I stället tar han ett felsteg i baslägret och faller, faller. Där blir han sedan liggande medvetslös på 5 000 meters höjd, svävande mellan livet och döden.

4. I bunkerläkarens våld

2015 råkar Isabel Eriksson ut för det ofattbara. Hon kidnappas av läkaren Martin Trenneborg, som håller henne inlåst i en bunker i sex dygn – tills hon lyckas fly. I ljudboken ”I bunkerläkarens våld” berättar Isabel om den fasliga upplevelsen och om våndan hon lever med än i dag. Kidnapparen sitter visserligen bakom lås och bom, men han kommer till slut släppas fri och då vet hon inte vad hon ska ta sig till. Observera att Isabel Eriksson heter något annat i verkligheten och lever under skyddad identitet.

5. Jag njuter så länge jag varar

I självbiografin ”Jag njuter så länge jag varar” berättar Erik Ståhl om livet med en ärftlig och ibland dödlig immunbristsjukdom. Trots att han inte har en cancersjukdom var det ändå på en avdelning för cancersjuka barn han tillbringade en stor del av uppväxtåren. Hur skapar man sig ett bra liv när man är svårt sjuk – går det ens? Eriks ljudbok är hoppingivande och definitivt en bok som gör dig klokare på livet.

6. Stulna döttrar

Det som bara inte får hända händer. När Malika skiljer sig från Hamid rövar han bort deras döttrar till hemlandet Syrien. Ljudboken ”Stulna döttrar” handlar om Malikas kamp att hitta och få tillbaka sina älskade barn, som samtidigt försöker fly genom Mellanöstern hem till Nederländerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers